Известие

Collapse
No announcement yet.

Показател на горивото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Показател на горивото

Здравейте колеги, забелязах че стрелката за количеството на горивото не мърда. Като е загасена колата си седи доло, като запаля се качва до края и там си седи. Някой може ли да каже на какво може да се дължи това. Някой конектор ли да е разкачен някой датчик нещо. Приемам всякакви разумни идеий
    Alfa Romeo 147 1.9jtd - The real life party
    sigpic

значи оново дето отчита колко гориво има в резервоара е един поплавък който на края си има потенциометър та може той да е заял може жичките да са на късо грешка в ецу това са предположения успех!!!

Comment

оп и моя е така
      Alfa romeo GTVex
      Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
      Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
      Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

някаде под задната седалки ли да търся решение или на някое друго място (под капака примерно някаде)
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от opala147 Покажи съобщение
          някаде под задната седалки ли да търся решение или на някое друго място (под капака примерно някаде)
          значи в багажника до седалката има капак там е тая урудка заедно с помпата
          Last edited by vasilus; d.m.y г., 21:44.

Comment

какво стана намери ли проблема?

Comment

ами под задната седалка има една кутия с два конектора мърдах цъках ма няма промяна. Идеий?
              sigpic

Comment

ами под задната седалка има една кутия с два конектора мърдах цъках ма няма промяна. Идеий?
                не мърдай а го отвори и почисти потенциометара със контактен спрей! иначе едната букса е за помпата а другата е за датчика

Comment

Значи отворих го, напръсках го със спрей ама няма промяна. Стрелката слиза надоло ама супер бавна, ако й се вярва съм изминал 300км с едно деление на скалата, пък всички знаем как си горят Алфите
                  sigpic

Comment

Значи отворих го, напръсках го със спрей ама няма промяна. Стрелката слиза надоло ама супер бавна, ако й се вярва съм изминал 300км с едно деление на скалата, пък всички знаем как си горят Алфите
                    искаш да кажеш че има нищожна промяна ли или въобще никаква?

Comment

Ами и аз не знам. Стрелката вече не е в най-горно положение а варира м/у него и долната черта на скалата.
                      sigpic

Comment

"варира" в смисъл връща се и на обратно ли ?
                        Un Amore Grande!
                        Alfa Romeo 147t.s. 2002sigpic
                        Skoda Favorit 94 с АГУ (ама не инж. )
                        http://www.bokota.snimka.bg/album.ph...=6687668&lp=30

Comment

Ани няма точно полжение, като запаля ако пр е най-горе слиза малко на доло докато карам, след това при следващо палене не е там кадето е била като загасям колата ми на друго положение
                          sigpic

Comment

абе колеги радвайте се...явно винаги сте с пълни резервоари...
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Значи много зависи от това къде си я паркирал...Ако е била под някакъв наклон итн. Аз като я паркирам моята на НЕравно място и ми показва щуротии - че имам повече или по-малко гориво, отколкото имам в същност. Като я покарам малко и всичко си идва на мястото...Забелязах, че като отворя капачката на резервоара и е имало налягане...Нещо издиша и това рефлектира на показателя за гориво и ми мести чертичката НАГОРЕ....към по-пълно
                              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                              X